Pohja:
100 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

100 g tummaa suklaata
250 g rahkaa
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
3 keltuaista
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vanilliinisokeria
½ dl perunajauhoja
3 valkuaista
2 rkl sokeria

Vadelmakastike:

200 g pakastevadelmia
2 rkl tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
2. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakao- sekä leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoseos taikinaan.
3. Painele taikina irtopohjavuokaan (o/20cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
4. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, keltuaiset, suklaa, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, vaniljasokeri ja perunajauhot.
5. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahto juustoseokseen varovasti käännellen. Lisää täyte vuokaan.
6. Paista kakkua uunin alaosassa 175 C n. 60min tai kunnes kakku on kypsää. Kakun pinta saattaa halkeilla mutta se kuuluu asiaan.
7. Sulata vadelmat. Laita ne kulhoon ja jauha soseeksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon tomusokeri ja appelsiinimehu. Tarjoa kakun kastikkeena.