992862.jpg
Pohja:

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja                                             

3 rkl kaakaojauhetta ( cocoa )
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa suklaata

Kostutus:

1 dl omenamehua

Valkosuklaamousse:

100g valkoista suklaata
1 dl kuohukermaa

Maitosuklaamousse:

100 g vaaleaa suklaata
1 dl kuohukermaa

Kuorrute:

150 g tummaa suklaata
150 g vaaleaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita

1. Voitele ja korppujauhota n. 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja kuivat aineet rasva-sokeriseokseen vähitellen ja lopuksi rouhittu suklaa.
4. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60 min.
5. Valmista täytteet sulattamalla suklaa, antamalla jäähtyä hetki ja sekoittamalla vatkatun kermavaahdon joukkoon. Anna jähmettyä hetki viileässä.
6. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan, kostuta pohjat omenamehulla. Levitä alimmaiseen kerrokseen maitosuklaamoussea ja ylempään valkosuklaamoussea. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
7. Valmista kuorrute: kiehauta kerma ja sulata siihen suklaa. Lisää voi ja anna jähmettyä viileässä kunnes on riittävän paksua. Levitä kuorrute lastan avulla kakun päälle. Lämmitä kuorrutetta varovasti jos se jähmettyy liikaa.992869.jpg