1265924.jpg

Valkosipuliperunat :


1 kg perunoita
5 dl ruokakermaa 10%
suolaa, mustapippuria
5 valkosipulinkynttä

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulin kynnet.
Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon perunat sekä valkosipulinkynnet. Hauduttele miedolla lämmöllä niin että kerma alkaa saostua. Mausta seos. Kaada perunat kermoineen voideltuun uunivuokaan ja kypsennä uunissa 200C 40-50 min.


Sisäfilepihvi :


Naudan sisäfilepihvejä
öljyä, voita

Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Laita pannulle voi-öljyseosta kuumenemaan. Kun rasva on kauniin kullanruskeaa laita pihvit pannulle (paista 2 pihviä kerrallaan ettei pannu jäähdy liikaa). Paista 3 minuuttia (medium) per puoli tai kunnes lihasneste pisaroi pihvin pintaan. Mausta lopuksi suolalla.


Paistetut kasvikset:

kukkakaalia
parsakaalia
porkkanaa

Pilko kasvikset ja paista pannulla jossa on pihveistä jäänyt rasva. Voit maustaa grillauskastikkeella.


Valkosipulivoi ( pihvin päälle )

20 g voita
2 valkosipulinkynttä

Sekoita murskatut kynnet voin kanssa sekaisin ja pyöritä kelmun sisälle tangoksi. Laita pakastimeen kunnes kovettuu ja siitä on helppo leikata siivuja.


Juustosalaatti

Salaatinlehtiä
Tomaattia
Kurkkua
1 prk salaattijuustoa suolaliemessä