tiistai, 13. toukokuu 2008
JAUHELIHA KEBAKOT
Koitin tuota dippiä kun törmäsin tähän tilli-ruohosipuli makuun, ajattelin että sopisi hyvin just ruoan kyytipoikana ja kyllä se hyvin upposi.
800 g sika-nautajauhelihaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 dl vettä
2 tl suolaa
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
Laita korppujauhot turpoamaan hetkeksi kerma-vesiseokseen. Sekoita sitten mukaan jauheliha ja muna. Mausta seos. Muotoile märillä käsillä sitten taikinasta kebakkopötkylöitä ja työnnä kostutettu varrastikku niiden sisään.
Nosta pellille leivinpaperin päälle ja paista 200C n.20-25 min, riippuen kebakoiden paksuudesta. Tarjoa muussin kera ja dippaa kermaviilikastikkeeseen.
TILLI- RUOHOSIPULIKASTIKE
1 prk kermaviiliä 3,5%
1 ps tilli-ruohosipuli dippikastikeaineksia (taffel)
Kommentit