torstai, 22. toukokuu 2008
RAPARPERI-KEIKAUSKAKKU
Tein ensimmäistä kertaa tällä ohjeella, ja pakko huomauttaa vaikka hyvää olikin, että seuraavalla kerralla vähennän tuota sokerin määrää huomattavasti. Vaikka jättäisi tuolta pohjalta tuon tavallisen sokerin kokonaan pois. Oli aikas makiaa!
75 g margariinia
3 dl fariinisokeria
1 l kuorittuja, pilkottuja raparperinpaloja
1 dl sokeria
Taikina:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 munaa
1 rkl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
Kuumenna uuni 175C. Sulata rasva uunissa tasapohjaisessa kakkuvuoassa. Levitä sulanutta rasvaa myös vuoan reunoille. Ripottele vuokaan ensin fariinisokeri, sitten raparperinpalat ja lopuksi sokeri.
Vatkaa taikinaan tuleva rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen ja lopuksi yhteen sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina raparperipalojen päälle.
Paista uunissa n.50 min. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä tarjoiluvadille.
Kommentit