maanantai, 30. kesäkuu 2008
MANSIKKA-MUSTIKKA TÄYTEKAKKU
Synttärikakulle kävi vähän ohrasesti kun pursottelin reunoja... Sain pursotukset tehtyä niin silmänräpäyksessä kermat valui pois kuin vetenä pöydälle!!!?? Eilen oli kyllä ukkosta ilmassa ja painostava ilma muutenkin. Hyvää oli ilman koristeellisuuksiakin!
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
rasvaa ja korppujauhoja vuokaan
Täyte:
1 rs tuoreita mansikoita
½ ps pakastemustikoita
1 prk maitorahkaa
1 prk Flora vispiä 20%
0,75 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
Maitoa
Koristeluun:
Flora vispiä vaahdotettuna
1 rs tuoreita mansikoita
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sitten jauhot siivilän läpi varovasti munasokerivaahtoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (28cm) ja kaada taikina siihen. Paista uunin alatasolla 175C n.40 min. tai kunnes kakun ja vuoan väliin muodostuu pieni rako.
Halkaise jäähtynyt kakku neljään osaan. Kostuta pohjat maidolla.
Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen sulaneet mustikat, pienityt mansikat, maitorahka ja sokeri. Sekoita varovasti sekaisin. Levitä täytettä kostutetulle pohjalle ja nosta toinen pohja päälle ja taas täytettä. Tee näin jotta kolmeen kerrokseen tulee täytettä. Viimeisen kannen päälle levitä vaahdotettu vispikerma ja pursota sillä reunat. Siivuta mansikat ja asettele kakun päälle.
Kommentit