1981430.jpg
Pinaattimuussin tein samalla tapaa kuin tavallisenkin mutta lisäsin joukkoon 1ps pakastepinaattia sulatettuna ja puristettuna. Loheen hieraisin vähän suolaa myös pintaan.


1 kg kirjolohifilettä
2 maustekurkkua
sitruunapippuria
tillisilppua
(suolaa)

Kastike:
1 prk smetanaa
½ dl ruokakermaa
½ dl juoksevaa hunajaa
0,75 dl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä

Laita lohifile voideltuun uunivuokaan. Kuutioi maustekurkut ja anna valua lävikössä. Mausta filee sitruunapippurilla ja tillillä. Levitä kurkkukuutiot kalan päälle. Sekoita smetanaan kerma, hunaja ja sitruunamehu, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja kaada seos kalan päälle. Kypsennä 175C n. 35-40 min.