2097806.jpg

vajaa 1 ps makaroonia
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
½ dl ketsuppia
2 dl ruokakermaa
korppujauhoja
voita
suolaa, mustapippuria

Pistä makaroonit kiehumaan lihaliemellä maustettuun veteen. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää jauhelihaseos sitten kiehuvien makaroonien kanssa ja anna porista niin kauan että makrut ovat kypsiä ja pehmeitä (n.15min). Keitä ilman kantta niin vesi on yleensä haihtunut siinä vaiheessa lähes kokonaan kun makrut on kypsiä.
Ota seos pois liedeltä ja sekoita joukkoon ketsuppi ja kerma. Kaada seos sitten voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja muutama voinokare.
Anna kypsyä 175C uunissa n.45 min.
                                                   
holly2