2186055.jpg

1 kg livekalaa
3 tl suolaa
1,5 l vettä

Valkokastike:
20 g voita
3-4 rkl vehnäjauhoja
n.5 dl maitoa
suolaa, valkopippuria

Päälle:
Suolaa, maustepippuria

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää suola ja kala muovipaketissaan johon on pistelty muutama reikä. Ota kattila levyltä ja anna kypsyä kalan vedessä n.35 min.
Kaada vesi pois ja siivilöi paketista poistettu livekala lävikössä.
Valmista valkokastike sulattamalla voi kattilassa ja sekoittamalla siihen jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen ja kypsentele kunnes sakenee, mausta kastike.
Irrota kalasta selkänahat ja annostele lautaselle. Kaada päälle valkokastiketta ja ripottele vielä suolaa ja maustepippuria.