2175506.jpg

Pohja:
150 g taloussuklaata
150 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia

Täyte:
1 tlk aprikooseja sokeriliemessä
100 g taloussuklaata
1 ½ dl vispikermaa

Pinnalle:
½ dl vispikermaa
100 g taloussuklaata
1 tlk aprikooseja sokeriliemessä

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä sekoitellen ja siirrä kattila sitten levyltä.
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175C n.45 min. Jäähdytä kakkua vuoassa n.½h ennen kumoamista.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sulatettu suklaa.
Kostuta alimmainen kakkulevy kahvilla ja levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen levy samalla tavalla. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se.
Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, ota kattila liedeltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoittele tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.
Koristele aprikoosinpuolikkailla.
2186043.jpg