Pohja:
8 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
rasvaa ja korppujauhoja vuokaan
Täyte:
2 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
mansikoita
mustikoita
vadelmia
sokeria maun mukaan
Kostutukseen:
omenamehua
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
Päälle:
Kiiwiä
Puolikkaita viinirypäleitä
Aprikoosinpuolikkaita
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sitten muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen. Voitele iso irtopohjavuoka ja kaada taikina sinne. Paista 175C n.35 min, koita tikulla koska kypsää. Ota uunista, kumoa ja anna jäähtyä. Valmista rahkatäyte vispaamalla kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitten rahka, marjat ja sokeri ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan (voi leikata useampaankin) ja kostuta levyt omenamehulla. Jaa täyte väleihin. Kostuta viimeinen levy myös ja vatkaa siihen kermavaahto päällysteeksi, levitä. Pilko hedelmät ja koristele kakku.
Kommentit