1241429953_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

2 dl omenamehua

 

Täyte ja kuorrutus:

175 g raparperisosetta

175 g omenasosetta

2 dl vispikermaa

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 dl bulgarian jugurttia

½ dl kinuskikastiketta

 

Koristelu:

pääsiäiskarkkeja

 

Kuumenna uuni 225C. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista n.7 min. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varovasti. Anna jäähtyä. Puolita levy ja nosta tarjoiluvadille, kostuta pohja omenamehulla ja levitä päälle raparperisose. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Sekoita joukkoon jugurtti ja kinuskikastike. Levitä puolet seoksesta raparperisoseen päälle ja nosta päälle toinen torttulevy. Kostuta levy ja peitä se sitten omenasoseella ja jugurttiseoksella.  Koristele pääsiäiskaramelleillä.

1241430936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e