Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl omenamehua
Täyte ja kuorrutus:
175 g raparperisosetta
175 g omenasosetta
2 dl vispikermaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl bulgarian jugurttia
½ dl kinuskikastiketta
Koristelu:
pääsiäiskarkkeja
Kuumenna uuni 225C. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista n.7 min. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varovasti. Anna jäähtyä. Puolita levy ja nosta tarjoiluvadille, kostuta pohja omenamehulla ja levitä päälle raparperisose. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Sekoita joukkoon jugurtti ja kinuskikastike. Levitä puolet seoksesta raparperisoseen päälle ja nosta päälle toinen torttulevy. Kostuta levy ja peitä se sitten omenasoseella ja jugurttiseoksella. Koristele pääsiäiskaramelleillä.
Kommentit