POHJA:

2 munaa

1 dl sokeria

3 rkl kiehuvaa vettä

3/4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

KOSTUTUS:

mustaherukkamehua laimennettuna

TÄYTE:

1 l tuoreita mansikoita

1 dl sokeria

5 liivatetta

3 dl kuohukermaa

3 tl vaniljasokeria

1 tlk maitorahkaa

2 rkl sitruunamehua

PÄÄLLE:

½ dl mansikkahilloa

1 l tuoreita mansikoita

mustaherukkamehua laimennettuna

1 dl hyytelösokeria

 

Kuumenna uuni 200C. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sekoita sokeri ja munat paksuksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot. Lisää kiehuvaa vettä munavaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja nostele varovasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 11-13 min. Irrota pohja vuoasta hiukan jäähtyneenä. Anna jäähtyä ritilällä paistopinta ylöspäin. Pese vuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperikiekko.Vuoraa leivinpaperilla myös vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle. Kostuta mehulla. Paloittele mansikat ja lisää puolet sokerista. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen n.10 min. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita rahka, mansikat ja loput sokerista. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja liuota ne mehuun. Lisää liivateseos rahkaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto ja sekoita hyvin, kaada seos sitten vuokaan. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakusta reuna ja leivinpaperi. Nosta kakku lastojen avulla vadille. Levitä kakun pinnalle mehua kostukkeeksi ja ohut kerros mansikkahilloa. Peitä pinta siivutetuilla mansikoilla. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan ja lusikoi se mansikoiden pinnalle. Anna hyytyä kylmässä hetki.