keskiviikko, 10. lokakuu 2007
LOHILEIVOS
maitoa kostuttamiseen
Kalatahna:
100 g kylmäsavulohta
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
200 g tuorejuustoa (kylmäsavulohi)
2 rkl ranskankermaa
Pintaan:
200 g tuorejuustoa
hienonnettua ruohosipulia
kirjolohenmätiä
Aloita täytteestä. Silppua lohi pieniksi palasiksi ja hienonna ruohosipuli. Sekoita ruohosipuli, lohisilppu, tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Ota leivistä pyörylöitä muotilla. Kostuta pyörylät maidolla pullasivellintä apuna käyttäen. Levitä lohitahnaa leivälle ja laita kansi päälle. Kokoa kaikki leivät samalla tavalla. Sivele tuorejuustoa leivosten pintaan ja reunoille. Painele vihersilppua reunoille ja koristele päällinen mädillä.
Tässä oli pakko käyttää koristeena tillisilppua kun ei mistään löytynyt ruohosipulia!
( en ole kovin tuon tillin maun ystävä..)
Kommentit