1515622.jpg

25 g hiivaa
2½ dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
n.7 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50 g sulatettua margariinia

Paistamiseen:
1 l rypsiöljyä

Pinnalle:
sokeria

1. Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää kananmuna.
2. Sekoita sokeri, kardemumma, vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää sitten suurin osa jauhoseoksesta taikinaan ja vaivaa hetki.
3. Lisää lopuksi margariini ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Jätä taikina leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.
4. Pyörittele taikinasta pötkö ja jaa n.30 osaan. Pyörittele taikinapalloista pullia.
5. Kohota vielä pullia liinan alla hetki.
6. Kuumenna öljy kattilassa. Nosta muutama munkki kerrallaan kattilaan. Paista munkkeja n.4min. Käännä kerran paistamisen aikana.
7. Nosta munkit reikäkauhalla kattilasta ja pyörittele heti kuumina sokerissa.

       1515636.jpg