maanantai, 8. syyskuu 2008
MAKKARAPATA
1 ps lohkoperunoita (pakaste)
3-4 porkkanaa
7 dl vettä
1 ps ranskalaista sipulikeittoa
1 sipuli
400 g lenkki/ grillimakkaraa
1 prk tomaattipyrettä
vajaa 1 pkt koskenlaskija sulatejuustoa
1 kesäkurpitsa
suolaa, mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
Kypsennä lohkoperunoita n.10min uunissa leivinpaperin päällä. Kuori sipuli ja porkkanat ja pilko.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sinne porkkanat, lohkottu sipuli, mausteet ja sipulikeittopussi, hämmentele. Ruskista kevyesti makkarasiivut öljyssä ja lisää sulatejuuston ja lohkoperunoiden kanssa kattilaan.
Anna porista miedolla lämmöllä. Lisää viimeiseksi siivutetut kesäkurpitsat ja anna muhia senverran että vähän pehmenevät.
Kommentit