1364264.jpg
Siis nämä oli uskomattoman hyviä, slurps!!! En tiedä mikä niin vaikutti makuun kun ikäni samalla ohjeella olen vääntänyt, mutta nyt kyllä oli parhaimpia kuin  koskaan! 
tongue0021.gif


5 dl maitoa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
12 dl sämpyläjauhoja (Sunnuntai)
100 g sulatettua voita

1. Sekoita +42C maitoon suola, siirappi ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Jauhoja kannattaa lisätä vähitellen, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota reunoista.

2. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa n.30 min.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja jaa se 25 osaan. Leivo palat pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä taas n. 30 min.

4. Pistele pari reikää haarukalla kohonneisiin sämpylöihin ja paista 225C uunin keskitasossa n.12 min.