1287249.jpg

700 g jauhelihaa
1 sipuli
1 dl korppujauhoa
1 dl vettä
1 dl ruokakermaa
1 muna
suolaa
valko- ja mustapippuria

Silppua sipuli niin pieneksi kuin mahdollista. Liota korppujauhot vesikerma-seoksessa ja lisää sipulisilppu. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muovaile taikinasta märin käsin pitkänomainen mureke ja laita uunivuokaan 200C n.1h.


Kukka- parsakaali gratiini



1 kukkakaali
1 parsakaali
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 ps juustoraastetta (polar 15%)
½ tl suolaa
mustapippuria

Paloittele kukka- ja parsakaali ja keitä vedessä n. 15 min. Valuta ja kaada voideltuun uunivuokaan. Valmista kastike sulattamalla voi kattilassa ja sekoittamalla siihen vehnäjauhot. Lisää maito hiljalleen sekoitellen ja anna kypsentyä viitisen minuuttia. Ripottele juustoraaste kastikkeeseen ja sekoita kunnes se on sulanut. Mausta. Kaada kastike kaalien päälle vuokaan ja kypsennä uunissa 200C n.15 min. tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
    1287278.jpg
Muussia, mureketta ja gratiinia.
tongue0005.gif