1808740.jpg

2,5 dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n.7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

(reunojen voiteluun muna)

Täyte:
1 l mustikoita
2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

1. Lämmitä maito 42C. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
2. Sekoita hiiva osaan jauhoja ja lisää seos maitoseokseen. Lisää jauhoja senverran, että saat paksun, vellimäisen seoksen.
3. Vatkaa voimakkaasti  jotta taikinaan tulee hyvä sitko.
4. Lisää loput jauhot ja viimeisenä pehmeä rasva. Alusta hyvin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
5. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
6. Kauli taikinasta uunipellin kokoinen levy ja laita se pellille leivinpaperin päälle.
7. Sekoita kulhossa 1 dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja.
8. Ripottele seos taikinan päälle tasaisesti ja levitä sen päälle mustikat.
9. Sekoita loppu sokeri ja perunajauhot ja ripottele seos mustikoiden päälle.
10. Voitele reunat munalla ja paista 175C 20-25 min.

Jos taikinaa jää yli, voit tehdä siitä ohuita nauhoja ristikoksi piiraan päälle.