lauantai, 20. lokakuu 2007
SAVULOHIPIIRAKKA
Pohja:
½ prk maitorahkaa
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
400 g savulohta ( tai vaikka palvikinkkua )
150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
3 munaa
suolaa, mustapippuria
(purjosipulia, ruohosipulia)
1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää rahkavoi-seokseen.
2. Voitele piirakkavuoka ja vuoraa se taikinalla.
3. Levitä pohjalle paloiteltu lohi ( tai kuutioitu palvi) ja juustoraaste.
4. Yhdistä munat, kerma ja maito (+purjo- tai ruohosipuli) ja mausta. Kaada täyte vuokaan ja paista 200C n. 40 min. Peitä paiston aikana leivinpaperilla jos tummuu liikaa.
Itselläni ei illalla ollut kaapissa purjo- eikä ruohosipulia, mutta olisin enemmän kuin mieluusti ne lisännyt mukaan! Hyvää kuitenkin näinkin. Ja jos ei ole kalan ystävä kannattaa kokeilla palvikinkulla ja vaikkapa paprikalla!
Kommentit