973159.jpg
150 g taloussuklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
2
dl omenamehua

Täyte:
400 g vadelmia
1dl omenamehua
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria

Kuorrutus:
200 g taloussuklaata
1 dl vadelmahilloa
1 dl vispikermaa


1. Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka.
2. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi ja vatkaa sekaan suklaa-rasvaseos.
3. Sekoita vehnäjauhoihin leivin- ja kaakaojauhe. Siivilöi se sitten taikinaan varovasti nostellen.
4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 175C n.45 min. Kakku saa jäähtyä vuoassa puoli tuntia ennen kumoamista.
5. Tee täyte. Pane jäiset vadelmat kattilaan ja mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kylmään jäähtymään.
6. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva osa tarjoiluvadille ja asettele leivinpaperisuikaleet kakun alle suojaamaan kuorrutuksen valumiselta. Kostuta levyt omenamehulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen levy ja tee samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin.
8. Pane kakun painoksi esim.leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy ja nosta jääkaappiin.
9. Tee kuorrutus. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoitellen. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.
10. Halutessasi koristele reunat suklaalastuilla tai rouheella ja vedä leivinpaperit pois. Siirrä kakku viileään. Voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä!