keskiviikko, 25. kesäkuu 2008
ARABIALAINEN MAKAROONILAATIKKO
Voi itku noita mun kuvia!!! Ei pääse kyllä oikeuksiinsa tämä ruoka kuvan perusteella, mutta tämä ON HYVÄÄ!!!
Pennepastaa (½ps)
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna
½ tl mustapippuria
½ tl chilijauhetta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyrettä
1 lihaliemikuutio
Valkokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 dl juustoraastetta
muskottipähkinäjauhetta
suolaa
valkopippuria
Ruskista pannulla jauheliha, sipuli ja murskattu valkosipuli. Lisää sitten mausteet ja tomaattipyre. Sekoita joukkoon hieman vettä (n.1dl) ja jätä muhimaan miedolle lämmölle. Keitä sillä välin pasta lihaliemellä maustetussa vedessä. Valmista valkokastike sulattamalla kattilassa voi ja lisäämällä vehnäjauhot. Sekoittele kunnes rasva on imeytynyt jauhoihin. Lisää sitten hiljalleen maito koko ajan hämmentäen. Keitä n.5 min. kunnes seos suurustuu. Lisää juustoraaste ja mausteet, sekoittele kunnes juusto on sulanut.
Laita valutettu pasta voideltuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon jauheliha. Valuta päälle vielä valkokastike ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Paista uunissa 200C n.45 min.
Kommentit