1214778.jpg
Lasagnelevyjä (n.9 kpl)


Jauhelihakastike:


400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
1 rkl ketsuppia
mustapippuria, suolaa

Juustokastike:

2 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g juustoraastetta

* Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Anna hautua n.10 min.

* Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä muutama minuutti ja mausta. Siirrä pois levyltä ja sekoita joukkoon juustoraaste.

* Levitä uunivuokaan ensin vähän juustokastiketta, sitten päälle 3 lasagnelevyä ja osa jauhelihasoosista ja taas valkokastiketta. Kokoa lasagne tätä järjestystä käyttäen n. 3 kertaa. Ripottele päälle vähän juustoraastetta ja laita uuniin 200C n.30 min.