1795272.jpg

n. 12 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
350 g naudan jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
1 porkkana
2 tlk tomaattimurskaa (800g)
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 tl sokeria
1 tl muskottipähkinää
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
50 g raastettua parmesaanijuustoa
150 g mozzarella juustoraastetta

Valkokastike:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl parmesaanijuustoa

Jauhelihakastike:
1. Silppua sipuli, pieni valkosipuli.  Kuori porkkana ja paloittele neljään osaan.
2. Ruskista jauheliha, sipulit ja porkkana öljyssä.
3. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, juustot ja mausta.
4. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 45 min.
5. Ota porkkanapalat kastikkeesta pois.

Valkokastike:
1. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot joukkoon tasaiseksi seokseksi.
2. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna hämmentäen, kunnes seos sakenee.
3. Mausta.

Lasagne:
1. Voitele lasagnevuoka ja laita pohjalle vähän jauhelihakastiketta.
2. Lado päälle kerros lasagnelevyjä ja lisää levyjen päälle jauheliha- ja valkokastiketta nokareina, vähän mozzarellaa ja parmesaania.
3. Lado toinen kerros lasagnelevyjä ja lisää päälle saman verran kastikkeita ja juustoja.
4. Lado kolmas kerros lasagnelevyjä ja lisää loput kastikkeesta ja hieman runsaammin juustoja kun aiemmin.
5. Paista uunin keskiosassa 200C n.40 min. Ota valmis lasagne uunista ja anna sen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

1795274.jpg
Tämä ruoka tarvitsee vähän enemmän aikaa ja vaivaa, mutta maku on sitten sen arvoinen!!!
happy0025.gif