MMj02134800000%5B1%5D.gifHauskaa Vappua !!!


    
 1511589.jpg

8 litraa vettä
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg taloussokeria
2-3 sitruunaa
1/4 tl tuoretta hiivaa
rusinoita

1. Kiehauta kolme litraa vettä. Mittaa sokerit ämpärin pohjalle. Kaada kuuma vesi päälle ja anna sokereiden liueta.

2. Lisää päälle viisi litraa kylmää, raikasta vettä.

3. Purista sitruunoista mehu ja lisää juoman joukkoon.

4. Liota hiiva tilkkaan juomaseosta ja lisää joukkoon.

5. Anna seistä lämpimässä seuraavaan päivään.

6. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaisen pullon pohjalle teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje korkit ja vie kylmään.

7. Sima valmistuu viileässä noin viikossa. Jos sinun pitää saada juoma nopeammin valmiiksi, voit käyttää sitä ensin pari päivää huoneenlämmössä ja viedä sitten kylmään.

8. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Säilytä sima viileässä ja nauti noin viikon kuluessa.