hrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gif
hrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gifhrt2b.gif                        ValTopLine1.gif - 2308 Bytes
Ihanaa ystävänpäivää ! Päätin kokeilla perhekerhon sivuilta löytämääni leivosohjetta hieman muokkaillen. Ennakkoluuloista huolimatta leivos maistui oikein hyvälle varsinkin kun pisti ne vielä jääkaappiin kohmettumaan.


      

line3.gif


    1294943.jpg
      
Pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g mascarpone tuorejuustoa
2 dl vadelmahilloa
1 rkl sokeria
maitoa kostutukseen

Kuorrutus ja koristelu:
1 munanvalkuainen
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
12 sydänkarkkia

Sekoita leivinjauhe valmiiksi jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi ja lisää jauhot. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle pellin keskiosaan suorakaiteen muotoon. Paista 225C n. 6-8 min.
Käännä valmis kakkupohja toisen leivinpaperin päälle ja irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi varovasti pohjasta. Anna jäähtyä.
Tasoita kakkulevyn reunat ja halkaise keskeltä kahtia. Kostuta kakkulevyt kevyesti maidolla. Sekoita täyte ja levitä toiselle puoliskolle. (täyte kannattaa sekoittaa tehosekoittimessa voimakkaasti että menee hyvin sekaisin) Nosta kakun toinen puoli päälle. Sekoita kuorrute pehmeäksi mutta ei valuvaksi. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä hetki ennen kuin asettelet sydänkarkit. Leikkaa sitten leivospaloiksi.