2129368.jpg
Ohje suoraan Pirkasta. Oli hyvänmakuista!


Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:    
3 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 tlk (à 200 g) Valio omena-kanelirahkaa
2 rkl omenatäysmehua

Kostutus:
1 1/2 dl omenatäysmehua

Kinuski:
1 tlk (2 dl)vispikermaa
1 1/2 dlfariinisokeria

Koristeluun:    
viinirypäleitä
    
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi paistopinnasta. Kakkulevy saa jäähtyä.
2. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdon joukkoon rahkat. Kuumenna omenatäysmehu pienessä kattilassa. Purista liivatteista vesija sulata kuumaan mehuun. Seos saa jäähtyä hieman, mutta sen pitää olla lämmintä. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon nopeasti sekoittaen.
3. Leikkaa kakkulevy kahtia. Tasoita reunat suoriksi. Nosta toinen kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta omenatäysmehulla. Levitä pohjalle täyte. Paina päälle kansilevy ja kostuta se. Pane päälle leikkuulauta ja kevyt paino.
4. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Sekoita ja keitä, kunnes seos sakenee eli noin 5 minuuttia. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada kakun pinnalle. Siirrä kakku kylmään muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi. Koristele viinirypäleillä .